Наш портал

Шановні читачі!

 
Напевно, кожен з вас, живучи чи буваючи в гостях в Україні, підходив до кіоску „Преса України” або „Укрпошта”, запитував там саме український літературний (україномовний) журнал чи газету. Відповідь у 99 відсотках випадків: „Немає!”  

Ще в останні роки минулого століття в тих же кіосках Запоріжжя можна було бачити журнали „Перець”, „Київ”, „Вітчизна”, „Дніпро”, газету „Літературна Україна”. Тепер їх тут просто не продають. Така політика україножерів (на жаль, не тільки місцевих). Бував у Львові. Там, на щастя, можна придбати місцеву українську газету. І все! Всеукраїнських україномовних видань – як кіт наплакав. Ось чому серед обивателів уже побутує думка про те, що „української літератури немає”.

Можна лаяти за таке становище нашого Президента з його любими друзями, урядовців і Верховну Раду. І є за що їх сварити. Але якщо цим обмежитися – пропадемо ні за цапову душу. Потрібно щось робити. Видавати книги, періодику – так! Хоча процес цей надто довгий і дорогий. Тому було б помилкою не використати можливості Інтернету. І наперекір усілякому непотребу, яким набито Інтернет, ми (автор - письменник Полян-Пилип Юрик і комп’ютерник Андрій Костянтинів) вирішили наповнити наш сайт (він стане й порталом) творами літераторів – як маститих, так і маловідомих.

Починаємо з письменників Запорізької області – найближчих для нас. Щоб не думати довго та не відбирати потрібні твори (на це просто немає часу), вирішили поставити на сайт нещодавно видану до 70-річчя області книгу „Обрус”. Вона дасть читачам уявлення про літературні таланти саме нашого краю.

Окремий розділ „Весела Січ” представить біографії й твори гумористів і сатириків України, як класиків, так і сучасників.

Літератори Черкащини” – розділ, де будуть твори письменників саме цієї області – рідної для автора порталу.

Рекламуватимемо постійно тут літературні журнали та газети, з якими читачі зможуть ознайомитися в бібліотеках, придбати в кіосках (якщо пощастить), або (найкраще) передплативши ці видання. 

Окремим розділом буде творчий доробок автора порталу: своя рука – владика... 

Будемо раді, шановні читачі, бачити ваші відгуки про портал, окремі публікації тощо. Будемо вдячні за зауваження. Єдине прохання – обходитися без нецензурщини.

Дякуємо за увагу. Сподіваємося на співпрацю.
 
Наша електронна адреса:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.