Казав пан: кожух дам

|

Починає валитися стеля у виставковій залі НСХУ в Запоріжжі,  й нікому до цього немає ніякого діла

Репліка

Пилип ЮРИК

Частими гостями на презентації вернісажів у виставковій залі Запорізької обласної організації Національної спілки художників бувають представники обласної й міської влади. І скільки ж із їхніх вуст можна почути теплих слів як про митців, так і про їхні твори! Самі можновладці купують тут картини до власних колекцій. Не скупляться на похвалу й щодо діяльності НСХУ. А виставкову залу називають не інакше, як мистецькою Меккою. Щоразу в їхніх речах звучить, що Запоріжжя скоро стане мистецьким центром України, або навіть і Європи.

 Їхніми вустами та мед пити! Так відомий персонаж Ільфа й Петрова Остап Бендер говорив про міфічні шахові Нью-Васюки. Але щоб хоч щось із їхніх пророцтв збулося, треба, як мінімум, хоча б утримувати приміщення в належному стані. 

Тут же в багатьох місцях протікає дах. Працівники не встигають підставляти під воду тазики й відра. Стеля взялася жовтими плямами й починає обвалюватися. Люмінесцентні люстри покоробилися, скоро падатимуть відвідувачам на голови. Світло в залі уже не вмикають – бояться пожежі. Велика вологість повітря сприяє псуванню творів мистецтва.

Не можна сказати, що керівники міста чи області не звертають на це увагу. На кожній презентації вони навіть обіцяють зробити тут ремонт. Але далі обіцянок справа так і не йде. Казав пан: кожух дам, та слово його тепле.

Запоріжжя


Такий вигляд має стеля у виставковій залі