Вітаємо!

 

F1018403_jpg

Наш письменник - лауреат Всеукраїнської літературної премії "В ім`я добра" імені Степана Олійника!

 

Пилип ЮРИК, Юрій ФЕДОРЧУК (фото)

Хто такий Микола Білокопитов? Поет-гуморист, член Національної спілки письменників України, лауреат всеукраїнських літературних премій імені Остапа Вишні, Степана Руданського й Василя Юхимовича, газети «Веселі вісті», обласної - імені Петра Ребра, багаторазовий переможець конкурсу «Весела Січ». Відредагував десятки творів запорізьких літераторів. Свого часу Микола Григорович працював у газетах «Комсомолець Запоріжжя», «Запорізька правда», «Запорозька Січ» - публікував тут фейлетони, гуморески, байки.

 

І ось - приємна новина з Одещини. За книжку «Чортзнащо наснилося мені» Миколі вручили Всеукраїнську літературну премію "В ім`я добра" імені Степана Олійника й диплом лауреата. До нього таку ж нагороду отримали запорізькі письменники Петро Ребро (1994), Пилип Юрик (2007) - у номінації "Письменники" і журналістка Віра Юрик (2013) - у номінації "Журналістика".

Микола - частий гість у школах, ліцеях і вишах, військових частинах у зоні бойових дій на Сході України, в госпіталях. Виступи його бачили й чиновники з Міністерства культури, їм вони дуже сподобались, обіцяли поету навіть влаштувати гастролі по Україні. Але далі обіцянок справа так і не пішла... Утім письменника це не дуже турбує. Він часто цитує філософські слова незабутнього Павла Тичини:

- Нам своє робить!

І робить. Тобто, пише. Уже побачили світ його 11 збірок. Нині підготував до друку наступну книжку. А там, дивись, знайде спонсора та й видасть. Адже світ не без добрих людей.

Микола - один зі сподвижників славнозвісного Петра Ребра. Разом із ним створював Всеукраїнську асоціацію гумористів і сатириків «Весела Січ». А коли Петро Павлович полинув у вирій, то саме Білокопитов підхопив його прапор, очоливши «Веселу Січ», яка радує читачів творами письменників-сатириків, а глядачів – гарними концертами.

Вітаємо письменника з лауреатством і премією. Дай, Боже, не останню! З роси й води тобі, Миколо!

 

F1018403

Запорізькі лауреати Всеукраїнської літературно-мистецької премії "В ім`я добра" імені Степана Олійника (зліва направо): Пилип ЮРИК (2007), Віра ЮРИК (2013) і Микола БІЛОКОПИТОВ (2017). Село Левадівка Миколаївського району на Одещині