ВІТАННЯ З ДНЕМ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!

|

Шановні Пані та Панове! 

Громадська організація «Україна-2050» вітає весь український народ з Днем Гідності та Свободи!

Упродовж Революції Гідності ми були свідками великого всенародного піднесення, єдності, відданості ідеалам української державності, віри в перемогу, великого героїзму, самопожертви, гідності і шляхетності, які продемонстрував український народ захищаючи свій європейський вибір та своє право жити вільно і гідно в своїй демократичній державі. 

Саме тоді відбулася тяжка боротьба за геополітичне майбутнє України, а точніше – чи Україна буде йти вперед до Європи, чи повернеться в минуле – до радянських часів.

І в цій боротьбі Євромайдан виборов своє право на європейське майбутнє і перекреслив російські імперські плани.

Громадська організація «Україна-2050» вшановує всіх героїв та учасників Євромайдану і Революції Гідності та закликає український народ активно поборювати російську гібридну агресію проти України, а також послідовно продовжувати процес європейської та євроатлантичної інтеграції України, щоб прискорити її повноправне членство в Європейському Союзі та НАТО.

Примітка:    https://youtu.be/eCQoqh-_Nkk

28 листопада 2013 року, Евген Чолій, як Президент Світового Конґресу Українців виступив на засіданні Голів комітетів закордонних справ Парламентів Європейського Союзу (ЄС) у  Литовському Парламенті у Вільнюсі.

 

У своєму слові він наголосив, що всупереч рішенню владних структур України від 21 листопада 2013 року призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною сотні тисяч українців по всій Україні заявили про свою готовність до здійснення європейських прагнень українського народу та понад 45  євромайданів у більше ніж 20 країнах світу підтримали їх у цьому. У своєму виступі Евген Чолій закликав ЄС не ігнорувати потужний заклик українського народу бути частиною ЄС та продемонструвати, що ЄС почув цей заклик.

 

Наприкінці цього засідання Сейм Литовської Республіки, як головуючий Парламент, зробив ряд висновків, у тому числі наступні:

 

7.      [...] закликає ЄС тримати відкриті двері для України і не відмовляти європейським прагненням і сподіванням українського народу;

9.      Виявляє невдоволення з приводу грубого політичного та економічного тиску, який Росія здійснює на Україну [...].

11.    Наголошує, що, незважаючи на вибір політичного керівництва, громадянське суспільство в країнах Східного партнерства є більш зрілим, ніж перед цим, про що свідчать недавні масові протести по всій Україні на підтримку асоціації з ЄС, і що в кінцевому результаті успіх демократичних реформ в цих країнах залежатиме від сили і життєздатності їхніх громадянських суспільств [...].

Слава Україні! Героям слава!

 

Евген Чолій

Президент ГО «Україна-2050»

Президент Світового Конґресу Українців (2008-2018 рр.)

 

Громадська організація (ГО) «Україна-2050» є неприбуткова організація, заснована, щоб сприяти втіленню в життя за час одного покоління – до 2050 р. – стратегії сталого розвитку України, як повністю незалежної, територіально цілісної, демократичної, реформованої та економічно конкурентоспроможної Європейської держави.