ГЕНІЮ -100

Анатолій ВИСОТА: Миколі РУДЕНКУ -100  #постаті

Кілька кроків Народжений Микола Руденко 19 грудня 1920 року в селищі Юр'ївка на Луганщині. Рано осиротів, бо батько загинув у шахті. Ще хлопцем йому поцілили камінцем в око. Осліп на ліве око. Приховав це і пішов в армію. Під Ленінградом в 1941 р. розривною кулею йому побило хребет і таз. Рік його збирали. Потім був політруком у госпіталі. У 1949 році став парторгом у Спілці письменників України (СПУ). Вірний сталінець. Вимагали вичищати євреїв-космополітів. Опирався. Врятував Іллю Стебуна, який згодом на суді свідчив проти Руденка. Але за вказівкою Лазаря Кагановича нападав на Максима Рильського, звинувачуючи його в націоналізмі. Але таки прозрів і став свідомим українцем. НАМАГАЮЧИСЬ врятувати СРСР,  дослідив КАПІТАЛ Маркса. У 1972-74 рр написав наукову працю ЕНЕРГІЯ ПРОГРЕСУ.

У ній доказав, що Маркс помилявся. Сахаров був захоплений цією роботою. У 2000 р. Герой України. Але ще до цього його праве око почало сліпнути. Осліп зовсім. І ось на тобі, о Боже! Він через 63 роки СТАВ БАЧИТИ ЛІВИМ ОКОМ!  (ПІсля покаяння Олесю Берднику відібрало мову, о Небеса!)

Якось в автобусі Влітку 1969 року я їхав з юною дружиною в автобусі 185-му з Києва до Обухова. Білет за 70 копійок. А до Красного потім пішки 4км. Ми продерлися в автобус на  "Володимирському ринку". Дружині знайшлося навіть місце коло якогось дядька, а мене відтіснили далі. Вони забалакали ("он мій чоловік!") і той дядько навіть махнув мені рукою. Проштовхуючись до виходу десь коло Козина, той кремезний дядько опинився коло мене, а я, вихиляючись і даючи йому дорогу, почув: "Я Микола Руденко, письменник". Згодом я до дружини: - І про що ви говорили? - Та він сказав, що письменник Микола Руденко. Хвалився. Розмовляли про життя. А я червоніла і таки згадала, що читала його повість ОСТАННЯ ШАБЛЯ. А він зрадів. Казав, щоб не забували, що ми українці і шанували мову".

Наталія Ксьондзик: "Мати все і враз втратити – це про Миколу Руденка. Через що? Через П’ять Хлібин Христових, три дні «вогненного шолому на черепі» та зустріч із Пантократором (12–15 серпня 1963 року – ці дати назавжди вкарбувалися в його пам’ять як нове народження). Містика чи реальність? У цій історії багато загадок, але є результат. Чотирикімнатна квартира у Києві, власний будинок у Кончі-Заспі, приватна «Волга» з водієм і купа привілеїв письменника з солідними накладами були замінені на… прозріння. І насамперед економічне. Від діалогу з Марксом і визнання його хиб до спроб донести цю важливу інформацію до ЦК і тим самим врятувати СРСР. Даремних спроб. І то, мабуть, на краще. Микола Руденко не захотів визнавати свої «помилки» і каятися, аби все стало як раніше. Чому? За його словами, відповідь дуже банальна: йому «треба було доволі простої речі: життя без брехні». І вирок суду – 7 років таборів суворого режиму і 5 років заслання за так звану «антирадянську агітацію і пропаганду» – став визнанням і звільненням, бо не зламався, не схибив, «не вчинив нічого прости власної честі й совісті».

Помилка Маркса Звідки береться достаток і багатство? Маркс оглянувся й побачив, що багатство твориться фізичною працею робітника, а всі інші дармоїди. Він придумав формулу ДОДАТКОВОЇ ВАРТОСТІ: Додатко́ва ва́ртість (англ. Surplus Value) — це вартість, створена працівниками понад вартість робочої сили і безкоштовно привласнена власником засобів виробництва. Виходячи з цього, вартість товару (W) можна виразити так:

W = с + V + m

де с — вартість засобів виробництва, V — вартість робочої сили, m — додана вартість.

Додаткова вартість приймає форму прибутку, який, згідно марксизму, привласнюється власниками засобів виробництва (капіталу). Але ж це несправедливо! Тому має статися пролетарська революція, диктатура пролетаріату і знищення всіх експлуататорів. Знищили. Але щастя не настало. Натомість пропав комунізм і СРСР.  Чому так сталося?

Сонце і Земля М. Руденко передчував цю загибель. Досліджуючи Марксів КАПІТАЛ, він натрапив на Франсуа Кене. 300 тому цей лікар французького короля додумався до того, що основою всіх багатств є їжа, яку виробляє сільське господарство. Він розділив усе людство на 3 групи: виробників, власників і дармоїдів. Вивчив Руденко і праці українця Сергія Подолинського про рух до достатку. Він доказував ще Марксу, що "основою всіх багатств є енергія Сонця і природна родючість Землі", а людська праця має допоміжне значення. А Маркс на це лише знизував плечима і хитав головою, бо це твердження руйнувало все його вчення про додаткову вартість, експлуатацію і майбутні революції. Руденко зрозумів і Кене, і Подолинського, бо вже давно знав про фотосинтез і про те, що за рік Сонце і Земля додатково виробляють до 450 мільярдів тонн живої речовини.

ФОТОСИНТЕЗ 6СО2 + 6Н2О = С6Н12О6 + 6О2; Шість молекул вуглекислого газу із повітря під дією світла поєднуються у хлорофіловому зерні листка із 6 молекулами води із землі і утворюються цукри, крохмаль, целюлоза+ та ще додатково утворюються 6 молекул кисню!. Отже в цьому рівнянні над знаком = треба ще поставити хвилясту стрілку, яка означає світло Сонця.

Енергія прогресу Саме це визначення дав М. Руденко додатково і постійно утворюваній Сонцем і Землею консервованій енергії. Якщо всі родючі землі рівномірно розстелити по всій Землі, то утвориться шар гумусу товщиною 3см. Людина в селі своїми руками сприяє утворенню енергії прогресу. Інші люди працюють у промисловості і займаються перетворенням речовини, надаючи їй іншу форму. Але побіжно промисловість виробляє і машини, визволяючи селян і тварин від тяжкої праці. Отже все суспільство і навіть "дармоїди"-письменники і чиновники беруть участь у виробленні енергії прогресу. Іноді заважаючи цьому процесу, виснажуючи землю.

П'ять хлібин Основою їжі є злаки. Руденко дослідив, з чого складається енергія прогресу (ЕП). Він установив, що пшениця чи кукурудза+ складається із 5 рівновеликих енергетично частин. 3 частини знаходяться в зерні, а 2 частини у листі і стеблах. Отже ЕП = 2+3. З них зерно - в їжу людям, а листя і стебла - в їжу тваринам і землі. Частину зерна можна витрачати, годуючи худобу і птицю, і це повертається людям у їжу як м'ясо, сало, молоко і яйця+. А зерно має розподілятися так: 1 частина залишається в сільському господарстві; 1 частина обслуговує промисловість і ще 1 частина віддається державі. В цьому процесі утворення ЕП важливо все: життєдайна земля, чиста вода, чисте повітря і політична свобода. А я ще додаю: і ЧИСТІ ПОМИСЛИ.

Ну, а як же з експлуатацією?

Руденко пояснює: «Експлуатація існує. Але в тім-то й річ, що до сукупних фондів суспільства від неї немає жодної додачі. Це втрата для робітників і прибуток для капіталістів. Не більше, ніж картярська гра. Тут існує величезна моральна проблема, однак економічних теорій на цій основі будувати не можна. Більш того: експлуатація не збагачує державу, а веде її до неминучої загибелі». Відчуття визиску (експлуатації) виникає, коли люди відчувають, що результати їхньої спільної праці розподілені несправедливо: хтось отримує "заслужено-незаслужено" більше. Отже це є не економічна, а моральна проблема. Вона породжена нерівністю людей від народження: за статтю, за здоров'ям, за розумом+ і в процесі навчання і вдосконалення за здатністю до творчості або руйнування.

Заздрість. Завжди буде заздрити каліка здоровому, низенький високому, потвора гарній і бідний багатому. І до цього ви можете додати й додати. От є мільярдер Ілон Маск. Він є мегадвигуном у забезпеченні людей енергією Сонця. Чи він з'їдає більше від робітника-інженера, які виробляють сонячні панелі і автомобілі ТЕСЛА? Чи він зношує більше від них взуття і одягу? Степан Гіга співає: "Пам'ятаймо лишень - домовина не має кишень...". Після Маска, дай, Боже, йому здоров'я і довгих літ життя!, - людство буде більше збагачене прямою енергією Сонця і чистішими повітрям, водою і землею.

Отже тут висновок після прочитання творів Руденка: власник-капіталіст, робітник та інженер+ утворюють один клас виробників, яких життя змушує миритися між собою. Крах комунізму і розпад СРСР стався після невдалого 70-річного експерименту будування квітучого життя за кабінетними теоріями Маркса.

Космізм М. Руденка Мислитель вважає, що все складається із Світла (=Бог, Монада) і Пітьми (Гравітація). У знаці + це є вертикальний і горизонтальний відрізки. При їх поєднанні утворюється речовина (тіло). Для Світла люди є інструментами дослідження простору. Ми є справжніми Дітьми Сонця!

Твори геніального українця Миколи Руденка треба вивчати. І жити та творити треба так, як це личить Бого-Людині.

Хай же буде!