Пізнаваймо Україну разом! -закликають в ТЕХАСІ

Техаська неприбуткова організація “Ukrainian San Antonio” презентує світові проєкт “Батьківська Хата. Homestead”, що покликаний донести до українців світу красу української культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесл прадідів.

Про це йдеться на сторінці організації у Фейсбуці

Ми з великою гордістю долучаємося до місії людей, що працюють над популяризацією української культури у світі та серед самих українців”, – кажуть керівники організації.  

Впродовж наступних місяців організація демонструватиме усьому світу фотознімки моделей в українських народних строях різних етнографічних регіонів України кінця XIX- початку ХХ ст. разом з архітектурними формами та побутом відповідної території.  

Проєкт покликаний донести до українців світу красу української культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел прадідів.  

В даному освітньому заході вже прийняли участь більше 30-ти представників як української діаспори, так і материкової України.

“Ukrainian San Antonio” висловлюють велику подяку всім учасникам заходу, зокрема:    – Володимиру Щибрі – кандидату історичних наук, директору Центру фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, асистенту кафедри фольклористики за надання та підбір строїв    – Natalia Sturgill – власниці приватної колекції з м. Гейнесвіль, штат Джорджія, США. Колекція пані Наталії раніше вже була задіяна у проєкті «Етнокалендар-2021. Українська спадщина» від Ukrainian San Antonio  – Alena Garcia – власниці приватної колекції м. Сан-Антоніо, штат Техас, США.   Зйомки були проведені на території Національного музею народної архітектури та побуту України.  

“Зустрічайте основну частину проекту в листопаді 2020 року! Пізнаваймо Україну разом!”, – закликають організатори.