Анатолій Рекубрацький прийшов до рідної школи

Пам'ять

 

Foto 85768 Rekubracky

Виповнилося 75 років від дня народження нашого земляка Анатолія Захаровича Рекубрацького – поета, журналіста і публіциста. Він виріс у Комиш-Зорі. А тому рідному селищу присвятив чимало своїх творів. Він – почесний громадянин рідного селища.

Відомий краєзнавець Сергій Шевчук постарався, щоб виготовили меморіальну дошку на честь нашого талановитого письменника і журналіста Анатолія Рекубрацького. Він заплатив каменярам за роботу.

 

 

У Комиш-Зорянській школі організували вшанування його пам'яті. Цей захід розпочався в актовій залі школи, куди завітали старшокласники, шановні гості – Комиш-Зорянський селищний голова Ігор Гнатуша, його заступник Вікторія Левада, друг дитинства поета Анатолій Бєляєв, небіж поета Сергій Олексенко.

Учасники заходу згадали маловідомі сторінки біографії видатного комишзорянця А.З.Рекубрацького. Ведучі Яна Кузовкова та Денис Воробйов розповіли присутнім про основні події із життя літератора. У цей день звучали рядки поезії у виконанні одинадцятикласниці Ольги Хоренженко («Повторяємось у дітях, повторяємось»). Шедевр майстра слова – поезія «Столиця» – чарівно прозвучала у виконанні десятикласника Івана Черниченка.

Теплі слова на адресу земляка сказав очільник Комиш-Зорянської громади Ігор Гнатуша. Цікавими були виступи небожа письменника і газетяра Сергія Олексенка та друга дитинства поета Анатолія Бєляєва. Згадали вони про зустрічі із Анатолієм Захаровичем під час його візитів на малу батьківщину.

Потім пролунала пісня «Неподільна булава», яку з екрану виконав співак і композитор, заслужений артист естрадного мистецтва України Анатолій Сердюк.

Foto 85750 Rekubracky

Foto 85768 Rekubrac

Комишзорянці пишаються тим, що навчалися й навчаються у школі, де здобував освіту талановитий земляк Анатолій Рекубрацький – такий лейтмотив цієї зустрічі. Потім учасники заходу зібралися на шкільному подвір'ї, де на фасаді будівлі встановлена меморіальна дошка на честь Анатолія Захаровича Рекубрацького. Право відкрити її надали керівнику Комиш-Зорянської селищної ради Ігореві Гнатуші, другу поета Анатолію Бєляєву і племіннику поета Сергієві Олексенку. Кілька секунд – і спало полотнище. Усі побачили відомого учня закладу освіти Анатолія Рекубрацького у вишиванці. Він тепер буде вічно із учнями й учителями рідної школи. Усі учасники заходу сфографувалися на добру згадку.

Василь ПРОХОРОВИЧ,

фото автора.

Більмацький район

Запорізької області