ЗАЯВА ГО «УКРАЇНА-2050» ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

|

 

28 листопада 2020 року Провід і Членство Громадської організації (ГО) «Україна-2050» приєднуються до міжнародної спільноти, щоб гідно вшанувати та помолитись за жертви Голодомору-геноциду, найбільшого за своїми масштабами та жорстокістю злочину тоталітарного радянського режиму проти  українського народу.

У весняні дні 1933 року, коли вся природа пробуджувалася до нового життя, свідомо спричинена штучним голодом смерть в Україні косила щохвилини 17 українців, щогодини більше 1 000 українців, а щодня 25 000 українців. Найменш витривалими були діти. Благаючи про рятівний шматочок хліба, вони помирали прямо на вулицях.

87 років тому радянська влада нещадно знищила мільйони невинних українців, щоб придушити їх прагнення до свободи та зрусифікувати Україну. 

Це підтверджує лист Сталіна від 11 серпня 1932 року до Кагановича, Секретаря комуністичної партії, в якому він написав: «Найголовніше тепер Україна […]. Якщо ми тепер не візьмемось за виправлення ситуації в Україні, Україну можемо втратити […]». Тому Сталін дав такий наказ: «Поставити собі за мету перетворити Україну в найкоротший термін у справжню фортецю СРСР».

Сьогодні, незважаючи навіть на пандемію коронавірусу, Росія продовжує гібридну війну проти України, щоб так як і в 30-их роках зламати її та зміцнити російські імперські амбіції.

Тому міжнародне співтовариство повинне прислухатися до уроків історії та активно допомогти Україні відновити – а відтак захистити – свою територіальну цілісність і тим самим забезпечити мир і стабільність в Європі.

ГО «Україна-2050» висловлює признання країнам, які на державному рівні вже визнали Голодомор геноцидом українського народу, а саме : Австралії, Ватикану, Грузії, Еквадору, Естонії, Канаді, Колумбії, Латвії, Литві, Мексиці, Парагваю, Перу, Польщі, Португалії, США та Угорщині, а також закликає всі інші країни зробити так само, щоб вшанувати мільйони українських жертв та запобігти, щоб такі трагедії ніде більше не повторювались у майбутньому.

ГО «Україна-2050» також закликає всіх небайдужих підписати петицію за включення слова «Holodomor» в світових англомовних словниках, щоб цілий світ знав про один з найбільших геноцидів у 20-ому столітті. 

Можна підписати петицію тут .

Знаний історик Джеймс Мейс заявив: «Кожна душа – дорогоцінна, й кожна душа, несправедливо та передчасно позбавлена життя, заслуговує, щоб про неї пам’ятали».

Тож помолімося за всі душі невинних жертв Голодомору та подякуймо Всевишньому, що попри всі страхіття 20-го століття, український нарoд виборов свою державу та втілює в життя твердження одного з найвидатніших поетів українського народу Василя Симоненка, що: 

Народ мій є,

Нарoд мій завжди буде,

Ніхто не перекреслить мій народ.

Вічна пам’ять та Царство Небесне всім жертвам Голодомору!

Слава Україні! – Героям слава! 

 

Евген ЧОЛІЙ,

президент ГО «Україна-2050»,

президент Світового Конґресу Українців (2008-2018 рр.)

P.S. 24 листопада 2018 року, Евген Чолій, як Президент Світового Конґресу Українців, виступив на Міжнародному форумі «Україна пам’ятає! Світ визнає!» у Києві у 85-ту річницю Голодомору  https://youtu.be/KhidFU-_hK0?t=3623

Громадська організація (ГО) «Україна-2050» є неприбуткова організація, заснована, щоб сприяти втіленню в життя за час одного покоління – до 2050 р. – стратегії сталого розвитку України, як повністю незалежної, територіально цілісної, демократичної, реформованої та економічно конкурентоспроможної Європейської держави.